Over de osteopaat

In 2009 ben ik begonnen met de opleiding Osteopathie aan het College Sutherland te Amsterdam. Op 12 februari 2017 heb ik mijn titel Diploma in de Osteopathie (D.O.) behaald met het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van osteopathie bij het prikkelbaredarmsyndroom.

Van jongs af aan heb ik interesse in mens en natuur. Mijn passie en gedrevenheid sporen mij iedere dag aan om hier meer over te ontdekken. Om de onderlinge afhankelijkheid en samenhang tussen de verschillende systemen in het menselijk lichaam te kunnen verklaren, wordt in de osteopathie gebruik gemaakt van de natuurwetten. Door de manier van kijken en denken staat voor mij osteopathie met haar filosofie het dichtst bij de natuur.

In de osteopathie gaan wij op zoek naar bewegingsverlies van weefsel in het lichaam. Feitelijk wordt elke structuur onderzocht op zijn beweeglijkheid. Door op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht, in plaats van alleen te kijken naar het symptoom, biedt osteopathie oplossingen waar andere geneeswijze stoppen. Naast het verhelpen van de klacht tracht ik met preventief behandelen nieuwe klachten te voorkomen.

Na afronding van mijn opleiding osteopathie heb ik mij bekwaamd in kinderosteopathie. Het werken met pasgeborenen en kinderen is inspirerend. Kinderen zijn vaak niet in staat om hun klachten onder woorden te brengen, waardoor specialistische kennis en getrainde tastzin essentieel is.

Opleidingen en cursussen
 • Medische basisopleiding , 04-03-2011 te Amsterdam
 • Opleiding Osteopathie, 2011-2017 te Amsterdam
 • Funktionelle Anatomie am Präparat – Untere Extremität , 02-04-2012 te Heidelberg
 • Funktionelle Anatomie am Präparat – Abdomen Extremität , 21/02/2014 te Heidelberg
 • Voedingsleer, 21-03-2014 te Amsterdam
 • Osteopathie en wetenschap, 14-11-2014 te Amsterdam
 • Diploma Osteopathische Geneeskunde, 12-02-2017 te Amsterdam
 • Osteopathie in de topsport module I, 05-05-2017 te Donaustauf
 • Opleiding osteopathie bij kinderen, 2017-2019 Pro Osteo te Rijen
 • Deelname aan het congres osteopathie bij kinderen, 10-05-2018 te Antwerpen
 • Perfection in the management of vertebral adjustment, 2019 Pro Osteo te Rijen
 • Gediplomeerd kinder en baby osteopaat, 2019 Pro Osteo te Rijen

Vlog

Baby Jeppe had last van verborgen reflux en een voorkeurshouding. Moeder Saskia
kwam op bezoek en heeft haar laatste bezoek met Jeppe bij mij gevlogt.  
Bekijk hier de vlog!

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

Ter verkrijging van de titel Diploma in de Osteopathie (D.O.) heb ik in samenwerking met Barbara van Loon onderzoek gedaan naar de effectiviteit van osteopathie bij patiënten met PDS. De officiële titel van het onderzoek luidt: Het uitvoeren van een gerandomiseerd wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van osteopathie bij de behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom, in vergelijking tot geen behandeling, zonder onderscheid in diverse subgroepen.

Met dit onderzoek hebben wij onze titel D.O. (diplomated osteopath, gediplomeerd osteopaat) behaald. 'De resultaten van het onderzoek zijn bemoedigend. Ze nodigen uit meer onderzoek te doen. Momenteel wordt in samenwerking met andere onderzoekers een vervolgonderzoek voorbereid.'

Wetenschappelijk onderzoek

Osteopathie in de topsport

In mei 2017 heb ik een module gevolgd osteopathie in de topsport. De module vond plaats in het walhalla van de voetbalsport: EDEN REHA. Klaus Eder, osteopaat van Bayern München en het Duitse elftal, en Peter Schwind leerden mij over het voorkomen en verhelpen van blessures in de topsport.

Reviews

“Zeker een aanbeveling om snel van je klachten af te zijn.”

Y. Boekelman
Reviews

“Heel fijn. Het heeft mij heel goed geholpen om van mijn klachten af te komen, ik zou Kai iedereen aan raden die onbekende klachten heeft!”

I. Burghgraef
Reviews

“Highly Recommend. Amazing service and really really helped me.”

K. Newsham
Reviews

"Kai is a spectacular professional. I went to him with lower back pain and tinnitus. He is the first person on my long way journey with these conditions, who is actually treating the real issue in my body instead of the symptoms."

B. David