Preventieve behandeling

Vaak wordt er pas aan de bel getrokken wanneer er acute pijnklachten optreden. De oorzaak hiervan is meestal onbekend. 'Het is er langzaam ingeslopen' hoor ik vaak. Gedurende uw leven zijn er continu belastende factoren die het lichaam voor een lange periode goed weet te compenseren. Wanneer het lichaam niet meer in staat is om het zelf op te lossen, heeft het zelfgenezend vermogen een helpende hand nodig.

Of u professioneel sporter bent, een jonge moeder, bouwvakker, manager of veel achter de computer zit; iedereen heeft zijn of haar specifieke stressfactoren, die zich in de loop der tijd kunnen uiten in klachten, waardoor het lichaam niet volledig vrij kan bewegen.

Een osteopaat is getraind om bewegingsverlies en verhoogde spanning te voelen waar de patiënt zich vaak niet bewust van is. Door deze 'blokkades' in een vroeg stadium te behandelen, voorkomt het acute klachten die later meer tijd nodig hebben om te helen. Vaak zijn na de behandelingen de verschillen waarneembaar, waardoor u zich losser en lichter kunt voelen.